Ballerup Kommune begynder at affaldssortere mere

MEDDELSE FRA BALLERUP KOMMUNE

Den 1. april 2017 starter en ny og grønnere affaldsordning i Ballerup kommune. Med den nye sorteringsordning forventer kommunen at nå det nationale mål om 50 pct. genanvendelse af affaldet inden 2022.
Villakvarterene er de første I løbet af marts måned vil beboerne i villakvarterene få leveret tre nye todelte affaldsbeholdere til at sortere affaldet i.
Sorteringsopdelingen hedder mad-/restaffald, plast/papir og glas/metal. Sammen med de tre beholdere hører en sorteringsguide, der via tekst og billeder
forklarer, hvordan affaldet skal sorteres til genanvendelse – dit affald er nemlig for godt til at smide ud!
Foruden en sorteringsguide sender vi information ud løbende om detaljerne i den nye affaldsordning. Informationen modtages med digital post eller som en fysisk folder, der viser hvor affaldsbeholderne kan placeres på grunden.

Husk at hold øje med din e-boks og postkasse, hvor vi sender mere information om den nye ordning henover februar og marts.
Borgermøder
Vi afholder borgermøder i Måløv, Egebjerg, Ballerup og Skovlunde. Her kan du blandt andet opleve de nye specialdesignet skraldebiler helt tæt på og få svar på spørgsmål om affald og genanvendelse. Tid og sted vil blive annonceret på www.Ballerup.dk og i Ballerup Bladet.
Er du nysgerrig på den nye affaldsordning?
Er du allerede nu nysgerrig på den nye affaldsordning, kan du fra uge 7 tage et smut forbi Ballerup Bibliotek, Skovlunde Kulturhus, Kulturhus Måløv eller Rådhuset, hvor der er en udstilling om den nye affaldsordning og hvor du kan se de nye affaldsbeholdere.
Hvorfor skal vi affaldssortere?
500 metaldåser kan blive til en helt ny cykel, dit glas blive til nye flasker eller syltetøjsglas, eller dit plast til nye poser, plastikspande eller urtepotter. Fordelen ved at sortere dit affald er, at vi sparer på klodens ressourcer og dit affald kan blive en ressource for samfundet. Der er nemlig rigtig mange værdier i at genanvende dit affald.
Efter udrulningen af de nye affaldsbeholdere i villakvarterene, vil den nye affaldsordning efterfølgende blive rullet ud til rækkehusene og etageboligerne i 2018/19.

Du kan læse mere om den nye affaldsordning på www.Ballerup.dk

Udgivet af

torsten

Jeg er webmaster for hjemmesiden.

Skriv et svar